Végre adaptálják Isaac Asimov leghíresebb művét

Hosszú idő után most talán sorozat készülhet az Alapítványból.


Valószínűleg senkinek se kell bemutatni Isaac Asimovot, ugyanis az orosz származású amerikai írót az egyik legjobb sci-fi-írónak tartják. Leghíresebb művének egyértelműen az Alapítvány-sorozatot tartják, amiket később más műveivel összekapcsolva hozta létre az Alapítvány-Birodalom-Robot-univerzumot, melybe számos műve tartozik. Az univerzumot elindító – 1942-ben és 1944-ben az Astounding Science Fiction magazinba publikált, majd 1951-ben könyvként is megjelent – Alapítványt (és esetleges folytatásait) pedig végre sorozatként is feldolgozzák.


A kultikus mű adaptálását sokan próbáltak már meg, köztük Jonathan Nolan – Christopher Nolan öccse, akivel jó pár művében együtt dolgozott – és a leginkább A függetlenség napja rendezőjeként ismert Roland Emmerich, de mindketten sikertelenül. Most újfent megpróbálják adaptálni az Alapítványt, ezúttal a Skydance Television cég tárgyal a mű jogairól. A sorozat készítői szerepére David S. Goyer-t (A sötét lovag-trilógia és a Batman Superman ellen társírója) és Josh Friedmant (VIlágok harca, Terminátor: Sarah Connor krónikái) szemelték ki. A történet a távoli jövőben játszódik, ahol a Galaktikus Birodalom a bukás szélére került, ezért egy Hari Sheldon nevű pszihohistorikus elkezdi felhalmozni az emberiség tudásanyagát, hogy a faja ne sodródjon a teljes barbárságba – persze a történet ennél jóval többről szól.

Egyenlőre nem tudni, hogy mikorra készül el a sorozat – ha egyáltalán sikerül megegyezniük –, ahogyan az sem, hogy melyik televízióadó tűzné műsorára (legesélyesebb talán a Netflix vagy az HBO).
Previous
Next Post »

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.