A köd – itt a másik Stephen King-sorozat új előzetese

Újra adaptálásra kerül A köd (The Mist) című King-regény.


Korábban már írtuk a Mr. Mercedes-cikkünkben hogy Stephen King egy másik könyvéből, A ködből is készítenek sorozatot, ehhez érkezett nemrég egy végső előzetes. A sorozatban egy amerikai kisvárosra ereszkedik le egy furcsa köd, amiben rejtélyes, nem e világi lények kezdenek el garázdálkodni. A könyvből korábban 2007-ben készült egy film is a magyar származású Frank Darabonttól, aki két közkedvelt King-adaptációt is csinált előtte (A remény rabjai, Halálsoron).


A televízióra szánt adaptációt a dán Christian Torpe (Csendes szív) készíti és írja Amanda Segellel (A célszemély), a rendezést pedig mind a 10 epizódnál más látja el: az egyik részt maga Torpe rendezte, de többek közt Adam Bernstein (Breaking Bad – Totál szívás), Guy Ferland (Sherlock és Watson, Kemény motorosok) és James Hawes (Fekete tükör, Londoni rémtörténetek) is készített egy-egy epizódot. A szereplők között megtalálható Alyssa Sutherland (Vikingek), Isiah Whitlock Jr. (Verdák 3, Különleges ügyosztály), Bill Carr (BTK – Vadászat a sorozatgyilkosra), Holly Deveaux (Szökés), és a viszonylag újonc Gus Birney.

A köd sorozat június 22-én debütál az amerikai Spike csatornán, a magyar bemutató még nem ismert, de vélhetően az RTL Spike-ra fog érkezni.

Previous
Next Post »

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.