Magyarországon is forgatta legdrágább sorozatát a Netflix

Február 13-án és 14-én Sopronban forgatták a The Crown (A korona) című sorozatot.A Netflix 2016 novemberében bemutatott The Crown című sorozata egy életrajzi dráma, amely II. Erzsébet angol királynő életét dolgozza fel. Epizódonként 13 millió dollárba került, a teljes évad költségvetése pedig 130 millió dollár volt. A tervek szerint hat darab 10 részes évadból fog állni, a gyors évhaladás miatt (1947-ben indult, és az 1. évad végére 1955-be jutottak) két évadonként cserélni fogják a gárdát. Februárban a második évad néhány jelenetét forgatták: Sopron a német Darmstadt városként jelenik meg, ahol a Windsor-ház német ágának repülőgép-balesetben elhunyt tagjainak temetése zajlott, ezt Sopron belvárosában vették fel.

Forgatási fotó Sopronból

A sorozat rendezője a háromszoros Oscar-jelölt Stephen Daldry (A felolvasó, Billy Elliot, Az órák), alkotója és főbb írója pedig a szintén Oscar-jelölt Peter Morgan, aki egyik jelölését egy szintén II. Erzsébetről szóló filmért kapta (A királynő). A királynőt az első két évadban Claire Foy (Ház az Easton Place-en) játssza el, aki már Golden Globe-díjat is nyert a szerepért; a férjét, Fülöp herceget a kultikus Ki vagy, doki? (Doctor Who) sorozat Tizenegyedik Doktora, Matt Smith játssza; a brit miniszterelnököt, Winston Churchillt pedig John Lithgow (Becéző szavak, Garp szerint a világ) alakítja. Hozzájuk csatlakozik a kultikussá vált Dexter című sorozat címszereplőjét életre keltő Michael C. Hall mint Kennedy elnök, míg feleségét Jodi Balfour (Préda) játsza.

A The Crown 2. évada – amely 1956-ban indul a szuezi válsággal – 2017 novemberében lesz a Netflixen elérhető – Magyarországon is.

További forgatási fotók itt.
Previous
Next Post »

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.