A Daltól a Magyar Kupáig: ezt nézték a hétvégén a köztévén

A hétvége legnézettebb műsora A Dal szombati adása volt a Dunán 527 ezer nézővel. Vasárnap 432 ezer nézőt könyvelhetett el, és a hétvége második legnézettebb műsora lett a köztévén a Magyarország szeretlek! című vetélkedő. A harmadik helyen a Gasztroangyal végzett 427 ezer nézővel. A Kártyavár című amerikai filmsorozat aktuális epizódját 120 ezren nézték vasárnap, a Casino című klasszikus gengszterfilm (amerikai-francia) 106 ezer nézőt vonzott. ozta már megszokott csúcsformáját az M2. A 4-12 évesek körében a 6-20 óráig tartó, gyerekeknek szóló műsorsávban pénteken 16,3 százalékos közönségarányával első, szombaton harmadik (SHR 9,2%), vasárnap (SHR 10,1%) pedig ismét első volt a gyerekcsatornák között.


Az M5 ismeretterjesztő és kulturális csatorna legnézettebb műsora pénteken a Budavári Palotakoncert c. magyar koncertfilm volt 31 ezer nézővel, szombaton az Univerzum című (26 ezer) osztrák ismeretterjesztő sorozat, valamint az Én és a hegedűm című román dokumentumfilm volt (18 ezer fő) a legnézettebb műsor az M5 csatornán, ezeket követte a Rejtélyes XX. század (15 ezer) magyar ismeretterjesztő sorozat. Vasárnap A fagy birodalma című angol ismeretterjesztő filmsorozatot 30 ezer néző választotta, a Lány gyöngy fülbevalóval című, eredeti nyelven felirattal sugárzott klasszikus pedig 40 ezer nézőt vonzott.

M4 Sport: a kosártól, a női röplabdán, a futsalon, és a vízilabdán át a labdarúgó Magyar Kupáig

Pénteken a Linamar-Békéscsaba - Vasas Óbuda női röplabda meccs volt a legnézettebb az M4 Sport műsorán, 42 ezer szurkolót ültetett a képernyők elé. A vízilabda Volvo-kupa Magyarország - Szlovákia mérkőzését 41 ezer néző látta. A szombati nézettségi versenyt az labdarúgás nyerte, az FTC és a Budapest Honvéd találkozott a Magyar Kupában, az összecsapást 198 ezren követték. Az ökölvívás is jó napot zárt az M4 Sporton, hiszen a Bocskai István nemzetközi emlékverseny összefoglalóját 42 ezren választották. A vízilabda Volvo-kupa Magyarország- Montenegró találkozója 56 ezer nézőt könyvelhetett el. Vasárnap a magyar vízilabda-válogatott horvátok elleni meccse 54 ezer nézőt érdekelt, a férfi kosárlabda NBI. Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend találkozót 43 ezren, a férfi futsal NBI. Rába ETO - Swietelsky Haladás VSE összecsapást 37 ezren látták az M4 Sport műsorán.

Az M1 csatorna műsorán szombaton a déli (193 ezer néző) és a reggel nyolckor (188 ezer néző) sugárzott Híradó volt a legnézettebb. Mivel a közmédia a közszolgálati feladatai alapján a teljes társadalom számára kínál tartalmakat, a nézettségi és elérési adatokat a teljes népességre vonatkozóan tesszük közé. A Nielsen mérése alapján ez a 4 éves és annál idősebbek köre.

Forrás: MTVA
Previous
Next Post »

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.