Szélesvásznú lett a Disney Csatorna

Január utolsó csütörtökén, a sok várakozás után a magyar Disney Csatorna is leváltotta a 4:3-as képarányt.

Ha belegondolunk, a Disney elődjei is (a Fox Kids és a nemrég 10 évessé vált Jetix) 4:3-as képernyőn futott, ami tökéletes volt a régi televíziókhoz és műsorokhoz, viszont a modernebb készülékek birtokosainak okozott némi fejfájást, hisz mára a csatornák nagy része szélesvásznú, a hagyományos képarány pedig beégéshez vezethet hosszú távon. A tegnapi nap folyamán vére megtörtént a várva-várt csere, amit nemcsak nálunk (a magyar–cseh adáson), de a világ több országában is végrehajtottak: Afrika országaiban és Mexikóban.


A cikk folytatásában értékelést és videót is találtok.


A 16:9-re váltás sokkal szebb reklámokat tesz lehetővé, melyekben nem maradnak le szereplő/elemek a végén, valamint a sorozatokat is eredeti méretükben tudjuk nézni. A csatorna logója kisebb lett, de maradt a megszokott helyén. Új indenteket is hozott a változás, a műsorok elejéhez/végéhez, illetve a reklámokhoz, melyeket nemrég nálunk és Csehországban forgattak, így például a Parlament is látszik két változatban is.

Az átállás egész sok újdonságot hozott, valamint rendezettebb is lett a Disney. Nézzétek meg a végeredményt a videóban, valamint mostantól minden nap a Disney Csatornán!

video
Previous
Next Post »

1 megjegyzés:

Click here for megjegyzés
Névtelen
admin
2015. január 31. 22:29 ×

Elnéztétek a dátumot..

Congrats bro Névtelen you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.